CoreT-cOreT pasal Aq

My photo
diamond bay, Payrock, Malaysia
NamE aq nUROL FasIHA binti NasrI... fRom pEraK...Now STudy kt Universiti Malaya,k.l n wat degree in malaY studies major language n minOr MEDIA..,aq TeLAH dilahirkan pada tggal 24 march 1989 pDa jam 3a.m hri jumaat..BErkt Kelahirn aq..huhu.Mak SY OWG banjar same gak my abah,,so da cmpur2,,sy Pown owg banjar la.hehe,,,,,just a sImple girl..Plesss bg komen Kt MY blog k....

how long I active with blogger

Daisypath - Personal pictureDaisypath Friendship tickers
bape owg da skodeng blog aq : web site hit counter

Wednesday, January 26, 2011

saLAH KE if single???


hehheh...aiyo tjuk entry mmg xley bla..walaweh..bukn pew da rame yg ty nek fed up aq da..kowg2 ney yg bace ney singLE  kew o da terikAT??? hehehe...msti da dew soME1 special kt hati kowg kan??btoi x? b4 aq berciter panjag aq nak ty kowg taw x pew mkne single/couple ney??
Ber ‘couple’ merupakan suatu tradisi atau budaya yang telah dibudayakan oleh masyarakat remaja kini. Bermula dengan saling berpandangan mata, kemudian turun ke hati. Kemudian mereka akan saling mengutus senyuman dan cinta mula berputik. Bila rasa dah cukup sedia, masing-masing mula ‘masuk line’. Ade yang berbalas-balas nota, bagi yang lebih ‘advance’, teknologi SMS digunakan. Akhirnya apabila dua insan berlawanan jantina ini sudah saling suka-menyukai, mereka akan mengisytiharkan ikatan percintaan mereka dan kemudian ber‘couple’.
Pasangan kekasih ini akan merapatkan hubungan mereka serapat-rapatnya. Kalau di kelas, buat study group ataupun group discussion. Bagi yang kreatif, kad-kad ucapan ‘hand made’ yang pelbagai warna dan rupa akan dikirimkan. Bagi yang mengikuti peredaran semasa, teknologi SMS akan dimanfaatkan sepenuhnya. Kata ganti diri pada asalnya aku-kau ditukar kepada saya-awak, atau bagi mereka yang lebih intim, abang-sayang dan sebagainya. 

Kalau diperhatikan pasangan-pasangan yang sedang asyik dilamun cinta ini,hidup mereka tidak menentu, diibaratkan ‘makan tak kenyang,tidur tak lena, mandi tak basah’. Ungkapan-ungkapan cinta seperti ‘sayang awak’, ‘love you’, ‘miss you’ dan sebagainya akan menjadi sebahagian ucapan harian mereka. Sentiasa ceria dan tersenyum gembira, mengenangkan Si Dia yang datang bertandang ke hati. Ada pasangan yang serius, sampaikan sanggup berjanji nak sehidup-semati. Sanggup bersumpah, setia hingga ke akhir hayat. Ada juga yang hanya sekadar bermain-main, untuk suka-suka, dan sebagainya. Ringkasnya, pelbagai ragam yang boleh dilihat daripada pasangan yang ber‘couple’ ini. Ada yang boleh meneruskan hubungan hingga ke jinjang pelamin dan ada juga yang kecundang di pertengahan perlayaran di lautan percintaan masing-masing.


hehehe,,,sory la ayat skema ckit....tp kan u'll nk ty pendpt kowg la kan salh kew if aq ckp " single is more than better, give me time....study lu..watpe nak pksa hati yg masih xrela mencintai." salah kew??klu owg 2 nak keja cita2 lu...nak keja impian dlu?? salah kew single? pelik kew? bg aq simple jew...setiap org ALLAH da cipta berpasang-pasangan sejak manusia mula2 diciptakan lagi...Nabi Adam dan Hawa..ALLAH da tentukn sapa pasangn kita sape yg terbaik buat kita...cuma lmbt @ cepat hnya ALLAH yg taw..kitew hy merancg tp yg menentukan hnya-NYA..
Maha Suci Tuhan yang telah menciptakan pasangan-pasangan semuanya, baik dari apa yang ditumbuhkan oleh bumi dan dari diri mereka maupun dari apa yang tidak mereka ketahui.”  
 Surah Yasin(36) ayat 36

aq xkate couple 2 salah....x weii...aq bukn xnah berCOuple..pERnah..sbb pernah la aq da serik....seRik doe..result aq jatuh..xdapat capai cita2 aq...tp yela nasi da jadi bubur da 4 tahun pown bnda 2 berlalu..yg penting sekarag...aq jeles gak tgk kawan2 aq g dating...g jalan2...study same2 ngn partner drg...sape xjeles doe...tipu la xterasa...blik Umh auntie aq ty " seha, awat xajak bf dtg umh?"    akak aq ty  " mne bf ko meh kenalkn kt akak"....mak aq ty " skrg ngn sape..?da lama xciter kt mak pasal ney,,senyap jew."...kawan2 aq ty.." weyh, ko ngn sape pulak ney wei? cept la mkenalkn kt ktrg."   aduhhhhh!!!!,,bertubi2 owg ty kt aq,,,aq bru 22 weii.....bukn 32...lmbt lg...stress lak aq dgr owg ty bnda 2...mkcik2 kt kg cbuk ty bila lg umh cik ros nk kendri ney???  yela abg n akak aq sume da kwen lpas ney sure turn aq..owg ckap aq memilih,,,yela sape yg xmemilih weiii,.aq klu bley pas ney sape couple ngn aq 2 la my future husbn...heheh..watpew nak men2...cinta2 monyet g...wat dosa jew..heheh..klu ko suke aq btoi2...ha, masuk minang..buktikn ko siyes...ney x berani ckp jew..hahahah..tp jgn la skrg ney,,aq nak stdy lu....tggu aq dapt MASter klu bley,,hahahah..demand lak ntah sape nak kt aq ney,,da la xcantik...pandai pown x...bukn kaya pown....bese2 jew...( merendah diri lak aq ney)hahahahahahaah....
aq xdew partner ney pown da mcm2 owg aq jumpe....aq ney kacau bf owg la...aq menggedik la..aq xkacau pown owg ckp aq kacau...adehhh....huru hara la...pas2 putus aq gak yg disalhkan...buruk2 kan pasal aq..aq xtaw la nape owg xpuas hati ngn aq...padahl bf kowg yg gatai..2 la len kli nak cri partner 2 pilih la btoi2...mak aq sllu pesan.." study lu, bru bercinta. klu nak sgt bercinta ha kawen." time 2 mmg aq hangat bercouple...hahah..tp skrg yg pelik,, mak aq xsbar2 lak nak terima menantu...aq hbis belajr pown xlgi kot....pelik2...
aq ingt lg aq nah ckp kt mak aq pasal niat aq nk smbg master kt overc...mak aq xsuke...dye suh aq nak smbg bley tp kene dew ikatan lu...so,,aq tukr plan,,xsmbg kt overc smbg kt cney jew...hahah...mak aq terdiam..nmpk mcm xsuke..takut aq jdi andartu la 2...hehe..nseb bek akak aq back up...xpew smbg jew...klu dew jodoh 2 adew la..aq taw mak aq risau tkut   pisang berbuah 2x....tp kepala otak aq ney pernah terpkir idea gile weii...nak taw pew..." xkwen pown xpew t aq ambex rame2 anak angkt" hahahahah...aq klu bley skrg pown nak ambex anak angkt.  oopppssss,,mak aq bce ney mmpus aq,,hahahaha...xdew la gurau2 jew...bile la nak muncul MR RIGHT aq ney????heheheheh...

2 comments:

dEwinOrafiZah dAim said...

couple itu perlu spy kita tak single.
hahah. =)

nasib baik laa tade orang tanye aku.
terima kasih org2 di sekeliling ku y sangat memahami. huuu.

chillex sudah.!

akulagadisitu said...

hhahahahaah,,t aq ty ko 1000x dewi,,hahaha,,siap ko